Gevulde kipfilet met ham en kruiden

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 50 gr roomkaas
  • 1 pakje kruidenmix
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 plakjes achterham
  • 50 gr roomboter
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 1 dl abrikozen- sinaasappelsap
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • snufje peper & zout en eventueel nootmuskaat


Bereiding

Roer in een kommetje de verse roomkaas los. Meng de kruidenmix en de chilipoeder hier doorheen. Halveer de plakjes ham. Snijd de kipfilets in de lengte in tot op 1 cm. en klap ze open. Leg op elke kipfilet een plakje ham en verdeel het kruidenmengsel hierover. Klap de kipfilets weer dicht en steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak.
Verhit nu de roomboter in de koekenpan en bak de filets in ca. 8 minuten rondom bruin. Roer de gezeefde tomaten, de abrikozen-sinaasappelsap en het bouillonpoeder door het bakvet en laat de kipfilets nog ca. 5 minuten nagaren (op een heel laag vuur).
Leg de kipfilets vervolgens op een schaal. Breng de saus op smaak met peper, zout en naar behoefte een snufje nootmuskaat en serveer deze los van het vlees.


Serveertip

De gevulde kipfilet is heerlijk in combinatie met een pasta en broccoli.