Kalkoentournedos met appel en gembersaus

Ingrediënten

  • 4 kalkoentournedos
  • 0,5 eetlepel kerriepoeder
  • 25 gr roomboter
  • 1 frisse appel
  • 4 gemberbolletjes
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1/8 liter slagroom
  • bieslook (vers)
  • snufje peper & zout


Bereiding

Bestrooi de kalkoentournedos met peper, zout en kerriepoeder. Verhit de roomboter in de koekenpan en bak de biefstukjes in ca. 8 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in vier schijfjes en snipper de gemberbolletjes. Bak de appel in 2 minuten bruin in het bakvet. Haal de appel uit de pan en voeg nu de gember, het siroop en de slagroom aan het bakvet toe. Kook de saus zodat deze indikt en breng het op smaak met peper en zout.
Leg de kalkoentournedos op vier warme borden en leg hierop de plakken appel. Schenk vervolgens de saus langs het vlees en garneer het met de bieslook.


Serveertip

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met rijst en roerbak groenten.