Kalkoen Stuffing Brood en Bleekselderij

Ingrediënten

  • plakjes vers vetspek (genoeg voor om de hele borst te bedekken)
  • 1/2 licht bruin brood
  • 2 struikjes bleekselderij
  • 1 middelgrote ui
  • 1/2 wit brood
  • 2-3 eetlepels boter of margerine
  • 100ml groenten boullion
  • salie
  • zout 
  • peper


Bereiding

Snij de brood in kleine dobbelsteentjes en roost in een de oven tot droog/krokant is. Snij  de ui en bleekselderij klein. Doe de brood, ui, selderij, boter, en boullion in een kom salie ,zout en peper naar smaak toevoegen. Vul kalkoen met de brood mengsel. leg plakjes vetspek over de borst. De kalkoen losse bedekken met aluminium folie
Oven voorverwarmen op 180°C.
Vervolgens zet u de kalkoen  3-4 uur (naar gelang de grootte) in een oven van 140°C elke half uur de kalkoen met de jus in de pan bedruipen. Het laaste 1/2 uur folie en spek verwijderen en laat de borst goud bruin worden. Kalkoen is klaar als je met een sate stokje in de dikste deel van de dij prikken en de jus die eruit komt is heldere.
Je kan een lekkere jus makken als je wat bloem in de vet koken en water of bouillon toevoegen.



Serveertip

Serveer met aardappel puree en veenbes saus en verse gestoomd groenten zoals spruitjes of sperciebonen de vulling is lekker met de jus