Kalkoen Stuffing met Gahakt en Pruimen

Ingrediënten

  • 1 maïsbrood
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm
  • zout en peper
  • 900 gram half-om-half gehakt
  • 2 el boter
  • 400 gram gesnipperde uien
  • 150 gram gedroogde kersen of cranberries
  • 150 gram ontpitte pruimen
  • 2 tl gedroogde salie
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 5 dl gevogelte fond


Bereiding

verwarm de over voor op 175°C. Snij of scheur het brood in kleine stukjes en meng het met 2 el olijfolie, 0,5 el tijm en peper en zout. Rooster dit lichtjes 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en doe ze weer in de kom. Bak het gehakt rul en gaar. Schep dit door het brood. Verhit de rest van de olijfolie en boter in een pan. Bak de uien tot ze zacht zijn en roer er de kersen en de pruimen door. Verwarm het nog vijf minuten. Schep dit ook door het brood. Voeg de rest van de tijm, salie en pepterselie toe. Kneed er telkens wat bouillon door, totdat de vulling vochtig is naar wens. Laat de vulling afkoeling voordat je deze gebruikt.

Vervolgens zet u de kalkoen  3-4 uur (naar gelang de grootte) in een oven van 140°C elke half uur de kalkoen met de jus in de pan bedruipen