Kalkoenfilet met asperges en champignons

Ingrediënten

  • 500 gr. kalkoenfilet
  • 1 kg. asperges
  • 4 worteltjes
  • 3 lente-uitjes
  • 200 gr. kastanje champignons
  • 2 trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • ca. 3 cm. verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 dl. Vin d?Alsace Pinot Blanc
  • 2 eetlepels lichte sojasaus of oestersaus
  • 1 flinke eetlepel ma´zena
  • snufje peper & zout


Bereiding

Maak de asperges schoon, kook ze volgens het basisrecept bijna gaar en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Houd de punten apart. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Maak de worteltjes schoon, snijd ze vervolgens in de lengte in vieren en in de breedte in stukjes van ca. 3 cm. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in diagonale stukjes van circa 3 cm. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd nu de verse gemberwortel heel fijn.Verhit een wok of ruime hapjespan, voeg de beide oliesoorten toe en roerbak de kalkoenreepjes circa 5 minuten tot ze niet meer roze zijn. Neem de kalkoenfilet uit de pan en houd de reepjes warm (afdekken met folie). Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en gember 2-3 minuten. Meng de wijn met de soja- of oestersaus en ma´zena en voeg dit al roerende toe aan de pan. Breng dit aan de kook tot het vocht gebonden is. Voeg de kalkoenreepjes en aspergepunten toe. Breng het geheel nu naar eigen inzicht smaak met peper en zout.


Serveertip

Serveren met (witte-, zilvervlies-, of meergranen-) rijst, gegarneerd met in parten gesneden tomaten. Als wijntip raden wij u de Vin d'Alsace Pinot Blanc aan.