Carpaccio op 2 manieren

Ingrediënten

IngrediŰnten voor Carpaccio met Vinaigrette

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels dragon azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel franse mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper & zout
  • 2 eetlepels kappertjes

Carpaccio met pijnboompitten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 gram waterkers
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 125 gram parmezaanse kaas
  • snufje peper & zout


Bereiding

Carpaccio met Vinaigrette

Doe in een kommetje olie, azijn, 1 el citroensap, mosterd en honing, dit alles goed door elkaar kloppen. De knoflook pellen en uitpersen boven het kommetje er doorheen roeren en op smaak brengen met wat zout en peper. Leg op 4 borden de ossenhaas en sprenkel de vinaigrette eroverheen, nog garneren met wat kappertjes. Het staat altijd feestelijk als u een klein beetje gemengde sla op het bord legt en daarop de ossenhaas.

Carpaccio met Pijnboompitten

De borden alvast met de knoflookolie bestrijken. Ossenhaas op de borden leggen. De pijnboompitten op bakken in een koekenpan totdat ze een mooie goudgele kleur hebben. Op de carpaccio waterkers schikken en het geheel garneren met de gebakken pijnboompitten en de kappertjes. Aan tafel kunt u de parmezaanse kaas erover strooien.