Contrafilet met kruidenkorst (zoet)
Ingrediënten
- 1 kilo entrecôte (goed voor 5 personen)
- 25 gr. roomboter
- 2 1/2 theelepels bouillonpoeder
- 2 1/2 eetlepels honing
- 8 eetlepels kokos
- 1 zakje hazelnootjes (65 gram)
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 2 1/2 theelepels (verse) tijm
- chilipoeder en worcestershiresaus naar smaak
- snufje peper & zout
Bereiding
Hak de hazelnoten, voeg hieraan de jam, 1 1/2 el honing, tijm, kokos en bouillonpoeder en breng het geheel op smaak met de chilipoeder en de worcestershiresaus.Verwarm de oven op 225° C. Vet een ovenschotel in met boter. Breng de contrafilet op smaak met peper en zout. Bestrijk het vlees met het restant van de honing. Leg nu het vlees - met het vetkant naar boven - in de schaal en leg hierop een klontje roomboter. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 10 minuten bruin. Daarna de oven terugzetten naar 150° C. Keer nu en vlees en bestrijk het met het notenmengsel. Laat de contrafilet nu nog 13 minuten per 500 gram in de oven braden.
Indien u een saus bij het vlees wilt, adviseren wij u het braadvet in een pannetje te verwarmen, hierbij 4 el. kerriesaus, 4 el calvados en 1/4 liter slagroom toe te voegen. Laat dit ongeveer 4 minuten inkoken totdat een gebonden saus ontstaat. Haal het vlees na het braden uit de oven en laat het nog zeker 15 minuten rusten in aluminiumfolie.