Filet of Procureur rollade

Ingrediënten

  • De aangegeven braadtijd is gebaseerd op een rollade van 1 kilo
  • 125 gr. roomboter
  • 1/4 liter verse room
  • potje groene peperkorrels
  • 5 eetlepels witte wijn
  • verse peterselie
  • snufje peper & zout


Bereiding

Bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 125 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Braadt het vlees rondom aan tot het mooi bruin is - ca. 3 minuten. Vraag voor de juiste bereidingswijze advies aan uw slager.


Schep met een juslepel een aantal schepjes braadvocht uit de pan en doe dit in een steelpannetje. Voeg hier de verse room bij, 1 eetlepel verse groene pepers, de aangegeven hoeveelheid witte wijn en wat vers gehakte peterselie. Laat dit geheel al roerende nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Snij intussen de rollade in plakjes, leg deze op een serveerschaal en giet hier als laatste de warme saus overheen.


Serveertip

Serveer de rollade met verse capucijners en gebakken aardappelschijfjes.