Gebakken zwezerik met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 4 stukjes kalfszwezerik
  • 4 plakken gerookte zalm
  • olijfolie
  • verse kervel (garnering)
  • 250 gr roomboter
  • 1/2 bosje bieslook
  • 20 cl zoete witte wijn
  • 20 cl bouillon
  • snufje peper & zout


Bereiding

Blancheer  de zwezerik  in een groentebouillon, of in kokend water met zout 5 minuten. Laat het vlees afkoelen (in het vocht) en ontvel het vervolgens. Omwikkel de zwezerik met de gerookte zalm en bak het geheel in de olijfolie tot het goudgeel van kleur is. Garneer het vlees met takjes kervel.

Breng voor de saus de bouillon aan de kook samen met de witte wijn. Voeg hierna met de garde kleine blokjes koude roomboter toe (niet teveel tegelijk). Laat de saus hierna nog heel even doorkoken. Blijf wel roeren. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg net voor het serveren de gesneden bieslook toe.

Serveertip

Serveer bij de gebakken zwezerik haricots verts omwikkeld met bacon, kort gekookte broccoli met kaas gegratineerd en een lekkere lichte lauwwarme salade.

Wijntip: Gekoelde witte Camparnaud uit de Provance.