Haaskarbonade van het bakblik

Ingrediënten

Ingrediënten voor ca. 4 personen

  • 4 haaskarbonades
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten in plakken
  • 150 gr. mozzarella in plakken
  • Oregano, paprika, zout en peper

Ingrediënten voor de marinade

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 mespuntje fijngewreven rozemarijn
  • 1 mespuntje fijngewreven tijm
  • 2 mespuntjes paprikapoeder
  • (versgemalen) zwarte peper


Bereiding

Het liefst de marinade een dag van tevoren klaarmaken en de karbonades rondom ermee bestrijken. Afgedekt in de koelkast plaatsen om de marinade te laten intrekken.


Giet de olijfolie in een braadslee en plaats die in een voorverwarmde oven (225°). Bestrooi de karbonades aan beide zijden met zout en leg ze in de hete braadslee. Zet de oven op 150° en bak het vlees in 7 á 8 minuten aan beide zijden goudbruin. Neem de braadslee uit de oven. Beleg elke karbonade met tomaat en mozzarella en bestrooi ze met oregano, peper en een snufje paprikapoeder. Schuif de braadslee in de oven, verhitten totdat de kaas is gesmolten. Direct uit de oven serveren met een gemengde salade.


Eet smakelijk! Wat vond u? Laat het ons weten via info@vdzalm.nl.