Hachee

Ingrediënten

  • Het recept is gebaseerd op 800 gram hacheevlees
  • 50 gr. roomboter
  • 800 gr. gesneden uien
  • 6 kruidnagels
  • dikke plak ontbijtkoek
  • laurierblaadje
  • blaadje foelie
  • scheutje azijn
  • 50 gr. bloem (of allesbinder)
  • snufje peper & zout


Bereiding

Bestrooi het vlees met wat bloem, peper en zout. Meng dit alles luchtig door. Smelt de boter in de braadpan en wacht tot het schuim is verdwenen (de roomboter gaat nu bruin kleuren). Braadt nu het vlees aan (op hoog vuur) tot het een mooie bruine kleur heeft. Blus het geheel af met 3 kopjes water en een scheutje azijn. Voeg nu alle kruiden toe en laat het geheel even aan de kook komen. Plaats daarna de deksel op de pan en draai de hittebron naar de laagste stand. Laat het geheel 2 uur zachtjes stoven.

Fruit nu de uien aan tot ze een mooie bruine kleur hebben verkregen, snijdt de ontbijtkoek in dobbelsteentjes en voeg dit geheel toe aan de hachee. Om de hachee te binden kunnen we allesbinder gebruiken, of bloem aangemaakt met wat water. Wanneer de bloem of allesbinder is toegevoegd laten we het geheel nog 5 minuten doorkoken.


Serveertip

Dit ouderwetse lekkernij is zeer goed te combineren met rode kool en plakjes gebakken appel.