Honing tijm ham sauce de ma façon

Ingrediënten

  • 3 eetlepels honing
  • 1 honing tijm ham
  • 1 eetlepel mosterd
  • Tijm (naar smaak 1 á 2 theelepels)
  • Bouillon, een scheut vloeibaar of 1/8 blokje
  • Scheutje Aceto Balsamico of witte wijn
  • 1 pakje Room Culinair voor warme sauzen


Bereiding

Verwarm de ham in de verpakking in een voorverwarmde oven (120 graden) gedurende zo'n 20 minuten. Knip de verpakking open en vang het vocht (de marinade) op in een saus pannetje. Houd de ham warm door deze in aluminiumfolie te verpakken tot de saus klaar is.

Voeg de ingrediënten voor de saus toe behalve de Room Culinair. Breng de saus al roerend op temperatuur en voeg dan vier eetlepels van de room toe. Even laten bruisen, en blijven roeren tot u een egale saus krijgt. Voeg dan de rest van de room toe en laat het pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Snijd de ham of aan tafel of vooraf als u kiest voor plate-service, u kunt het bord dan opmaken met het door u gekozen garnituur.