Kalfs Ossobucco

Ingrediënten

  • 4 mooie kalfsschenkels
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 3 takjes selderij
  • 1 laurierblaadje
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 glazen witte wijn


Bereiding

Was de groente goed schoon en snijd de ui, tomaat en winterwortel in mooie, grove stukken. Knip de takjes selderij in kleine stukjes. Verhit 25 gram roomboter in een braadpan en voeg de zojuist gesneden groente toe. Bak dit gedurende 10 minuten op hoog vuur aan. Pers het knoflookteentje en voeg het toe. Bestrooi de kalfsschenkels met peper en zout en smeer ze in met bloem. Verhit in een koekenpan 25 gram roomboter tot het mooi bruin is en braadt de kalfsschenkels met de rest van de bloem in vijf minuten aan. Leg nu het vlees in de pan met de gestoofde groente. Giet de wijn bij het aanbaksel van de schenkels en roer dit door. Voeg dit weer toe aan het vlees. Roer alles door en laat het nog even aan de kook komen. Dan gaat het vuur laag, en laat u het geheel gedurende 90 minuten zachtjes stoven.



Serveertip

Serveer met rijst en een frisse salade.