Lamsbout uit de oven

Ingrediënten

Ingrediënten voor de marinade:

  • olijfolie
  • verse rozemarijn
  • verse knoflook
  • tijm (zeer fijn gesneden)
  • snufje peper en zout


Bereiding

Neem een half koffiekopje olijfolie, voeg daar 1 theelepel zout, 2 theelepels gedroogde tijm, wat gemalen zwarte peper, 2 knoflookteentjes (uitgeperst) en het fijn gesnipperde uitje aan toe.

Meng dit geheel goed door en voeg daarna 15 hele blaadjes verse rozemarijn toe.

Haal nu de lamsbout uit de verpakking, droog hem af met keukenpapier en prik met een scherp punt- mesje 4 à 5 gaatjes in de bout. In dit gaatje stopt u een gepelde knoflookteen. Smeer nu de bout in met de marinade. (Wanneer u dit eerder wilt doen dient u de lamsbout afgedekt met plastic folie in de koelkast te bewaren.)

Oven tot 180" voorverwarmen, plaats nu de lamsbout in een ovenvaste schaal, smeer hem nogmaals in met marinade en bak hem nu 25 à 30 min per pond op 150" Vraag de juiste tijd voor uw stukje vlees altijd aan de slager. Smeer de bout na 15 min. nogmaals in met marinade en blijf dit herhalen. Laat de lamsbout na het braden 20 min. rusten alvorens u hem aansnijdt.

Serveertip

Lamsvlees laat zich prima combineren met provençaalse aardappeltjes, peultjes, spruitjes, broccoli en knoflooksaus.