Lamskoteletjes met knoflooksaus

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 lamskoteletjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 6 sjalotjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • halve rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dl runderbouillon
  • 100 gr roomboter
  • snufje peper & zout
  • snufje maïzena


Bereiding

Hak de knoflook, ui en sjalotjes fijn. Snijd de bleekselderij en de halve rode paprika in plakjes en de bosuitjes in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en sjalotjes hierin. Voeg daarna de bleekselderij, paprika, flink wat vers gemalen peper en de bouillon toe en laat het vocht tot de helft inkoken.
Verhit nu de roomboter in de pan en breng intussen het lamsvlees op smaak met peper en zout. Bak de koteletjes in de hete boter mooi rosé.

Serveertip

Serveer de lamskoteletjes met spercieboontjes en gekookte krieltjes (gegarneerd met Provençaalse kruiden en een klontje roomboter).