Lamskroon met honing en dragon

Ingrediënten

Dit gerecht is goed voor 4 personen.

  • 2 lamsracks á ca. 7 ribben 
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. verse dragonblaadjes
  • 1 eetl. honing
  • 4 eetl. olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • keukentouw
  • braadslede
  • aluminiumfolie


Bereiding

Vouw de lamsracks tot een kroon en bind de uiteinden van het vlees met keukentouw aan elkaar. Pel de sjalotjes. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de dragon, de honing, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper erdoor. Verwarm de oven voor op 220ºC. zet de lamskroon in de braadslede en bestrijk het vlees met het honingmengsel. Braad de lamskroon ca. 10 minuten in de oven. Schakel de oven dan terug naar 180ºC. Schep de sjalotjes met de overige olijfolie in de braadslede en braad en lamskroon nog ca. 20-25 minuten, tot deze rosé van binnen is. Laat de lamskroon afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij.



Serveertip

Lekker met hollandaisesaus, aardappelgratin en sugar snaps.
U kunt de kleine sjalotjes vervangen door zes in kwarten gesneden grote sjalotjes.