Rack of lamb

Ingrediënten

  • 2 Lamsribben
  • 1 teentje knoflook
  • basilicum
  • bonenkruid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paprikapoeder
  • snufje peper en zout


Bereiding

Meng 2 eetlepels olijfolie met de kruiden en het uitgeperste teentje knoflook door elkaar. Droog het vlees af met keukenpapier en smeer het in met de kruidenolie.

In de oven
Oven voorverwarmen op 200° C, plaats het vlees in een oven vaste schaal en zet hem midden in de oven. Zet de oven nu op 180° C en laat het vlees gedurende 15 à 20 min op deze temperatuur braden. Haal hierna de schaal uit de oven en smeer het vlees in met de jus uit de schaal, vermeng met het restant van de kruiden olie. Dek het vlees af met folie en laat het 10 minuten rusten voordat u het aansnijdt.

In de braadpan
Smelt 75 gram boter op hoog vuur totdat het schuim wegtrekt en de boter gaat bruinen. Temper nu de warmte bron tot de helft en braadt het vlees iedere kant aan tot een mooie bruine kleur is verkregen (totaal + 3 min.).Voeg een klontje boter toe en plaats de deksel schuin op de pan.Laat dit geheel nu 15 à 20 min braden, Haal hierna de pan van het gas en smeer het vlees in met de lus uit de pan, vermengt met het restant van de kruiden olie. Dek het vlees af met folie en laat het 10 min rusten voordat u het aansnijdt.

Serveertip

Serveer het rack of lamb met broccoli gegratineerd met stukjes Leidse kaas en kriel aardappeltjes met Provençaalse kruiden. Eet smakelijk.