Riblapjes met uitjes, appel en ananas

Ingrediënten

  • 1 kg runderlapjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 zure appel
  • zout en peper
  • 300cc bouillon/ma´zena)
  • 3 kruidnagelen
  • 4 schijven ananas
  • 100 gram zilveruitjes / 75 gram roomboter


Bereiding

Het vlees met keukenpapier droogmaken en inwrijven met peper en zout naar smaak. De boter in een grote braadpan smelten op hoog vuur tot het schuim uit de jus is verdwenen en de jus een mooie bruine kleur heeft. Het vlees rondom goed aanbraden. Dan de warme bouillon toevoegen, samen met laurier en kruidnagelen.
Laat nu dit geheel even aan de kook komen. Deksel op de pan en het vlees 3 uurjtes langzaam gaar stoven op een laag vuur. Het vlees moet zachtjes pruttelen, af en toe keren en kijken of het niet te heet (kookt) of te langzaam (geen beweging in de pan) gaat. Een kwartier voor het einde van de stooftijd stukjes appel,  ananas en de zilveruitjes toevoegen.
Het vlees eruit halen en even op de deksel van de pan bewaren. Laurierblaadjes verwijderen en de jus evt. binden met een beetje ma´zena. Het vlees terug in de pan en nog even 5 minuten op laag vuur laten rusten.