Runderrollade met portsausje

Ingrediënten

  • 1000 gr. runderrollade
  • 150 gr. roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 glas rode port
  • 2 theelepels mosterd
  • snufje peper & zout


Bereiding

Verhit 150 gram boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht (in ongeveer 5 minuten), strooi er zo nodig wat peper en zout over. Gaar de runderrollade daarna af in de over vaar ongeveer 15 minuten per 500 gram (vraag altijd de juiste braadtijd aan uw verkoper) Overgiet het vlees regelmatig met het braadvocht. Neem het vlees na het braden uit de pan en laat het 15 minuten op de snijplank liggen.

Giet de braadboter op 4 eetlepels na uit de pan, roer er 2 eetlepels bloem door en voeg er beetje voor beetje al roerend 1 glas rode port en een klein beetje water aan toe tot een mooie lichtgebonden saus is ontstaan. Voeg eventueel naar smaak 2 theelepels mosterd, peper en zout toe. Laat de saus nog even 3 minuten doorkoken.

Vraag de exacte braadtijd altijd aan uw slager.



Serveertip

Serveer de rollade met aardappelpuree en snijboontjes.