Varkenshaas met bruine suiker

Ingrediënten

  • Het recept is gebaseerd op 1 kilo varkenshaas (5 personen)
  • 50 gr. roomboter
  • 75 gr. bruine basterd suiker
  • 3 eetlepels cognac of vieux
  • 1/4 liter slagroom
  • snufje peper & zout


Bereiding

Snij de varkenshaas in plakjes van ca. 2 centimeter dik. Bestrooi ze met peter en zout (naar smaak) en 'paneer' ze met de bruine basterd suiker. Smelt nu 50 gram roomboter op een middelmatig afgestelde warmtebron en wacht tot het schuin is weggetrokken. Bak de gesneden varkenshaas om en om hooguit 2 minuten (maximaal 500 gram vlees tegelijk in de pan, anders koelt de boter teveel af).
Haal nu de varkenshaas uit de pan, leg het vlees op een warm bord en dek het geheel af met folie. Voeg nu de slagroom bij het braadvocht en voeg nog extra 3 eetlepels basterd suiker, de cognac of vieuxen de room toe. Laat dit al roerende nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Leg de varkenshaas op een serveerschaal en giet de warme saus er overheen.

Serveertip

Serveer dit redelijk zoete gerecht met broccoli en gebakken krielaardappeltjes.