Boeuf Bourguinon

Ingrediënten

1 kilo riblappen

1 zakje spekblokjes

1 runderschenkel met been

2 uien, fijngesnipperd

1/2 fles volle rode wijn

1 winterpeen, in kleine blokjes

2 eetlepels bloem

1 pot vleesfond 

1 potje zilveruitjes

2 laurierblaadjes

2 takjes rozemarijn

5 takjes tijm

1 teentje knoflook, gepeld en geplet

2 bakjes champignons



Bereiding

 Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui en winterpeen zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan terugdoen. Zilveruitjes erdoor scheppen. Laurier, takjes rozemarijn en tijm met knoflook in pan doen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 2 1/2 uur laten sudderen. Laatste halfuur champignons meestoven.