Fricandeau met peterseliesaus

Ingrediënten


  • 150 gr. roomboter
  • 1/2 liter runderbouillon (zie vriesvak in de winkel)
  • 2 glazen sherry
  • 75 gram verse peterselie
  • 1 ui
  • 5 eetlepels room
  • 4 druppels citroensap
  • snufje peper & zout


Bereiding

Bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 100 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Braadt het vlees rondom aan tot het mooi bruin is - ca. 5 minuten. Vraag het juiste braadadvies aan uw slager.

Smelt intussen de resterende roomboter in een steelpannetje en fruit het uitje, voeg daarna de gehakte peterselie toe (wel even wassen) alsmede de runderbouillon. Draai nu het gas laag en laat dit alles nog 20 minuten pruttelen. Zeef de inhoud en bewaar het kookvocht. Snij of cutter de peterselie met de ui zeer fijn en voeg 5 eetlepels room, 4 eetlepels kookvocht en 4 druppels citroensap toe en meng dit tot een sausje. Verwijder de jus uit de braadpan en doe er de sherry bij. Kook de sherry met het restant van de aanbaksels in totdat er 5 eetlepels vocht zijn overgebleven. Voeg hierbij de rest van de bouillon toe en de peterseliesaus en laat het geheel nog eventjes doorkoken. Snij intussen de fricandeau in plakjes, leg deze op een serveerschaal en giet hier als laatste de warme saus overheen



Serveertip

Serveer de fricandeau met gebakken aardappeltjes en een diverse verse groenten.