Kalfslapjes uit de oven
Ingrediënten
- De aangegeven braadtijd is gebaseerd op 1 kilo kalfsvlees
- 125 gr. roomboter
- 1 klein blikje tomatenpuree (of gepelde tomaten)
- bouillontablet
- 1 eetlepel sambal
- 2 laurierblaadjes
- snufje peper & zout
Bereiding
(Haal het vlees ca. 1 uur van tevoren uit de koelkast). Droog de kalfslapjes af met keukenpapier en bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 125 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Braadt het vlees aan totdat het een licht bruine kleur heeft (ca. 3 minuten). Neem nu het vlees uit de pan en maak de boter weer heet, voeg 2 kopjes niet al te koud water toe (afblussen). Breng de jus op smaak met een bouillontablet, een klein blikje tomatenpuree, twee laurierblaadjes, een eetlepel sambal en eventueel een klein scheutje azijn.Leg de lapjes nu terug in de pan en breng het geheel nog heel even aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ca. 3 uur op een laag pitje sudderen. Voeg na ongeveer 1 uur nog een 1/2 kopje water toe.