Kalfslever met Safarisaus

Ingrediënten

  • 4 plakjes kalfslever
  • 100 gr bloem
  • 100 gr roomboter
  • 2 dl kalfsfond (uit het vriesvak, huisgemaakt!)
  • 3 cl Safari African drink
  • snufje peper & zout


Bereiding

Dep de kalfslevers droog met keukenrol. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze vervolgens door de bloem. Verhit de boter in de pan (totdat het schuim is weggetrokken) en bak de lever aan beide zijde mooi bruin (vraag in de winkel even om de exacte braadtijd). Neem de lever uit de pan en overdek ze met aluminiumfolie.
Blus het braadvet met de kalfsfond en de Safari en laat het geheel 10 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er een klontje roomboter doorheen (binden). Leg de kalfslever op de voorverwarmde borden en schenk de saus ernaast.

Serveertip

Dit gerecht is lekker in combinatie met aardappelgratin en haricots verts.