Rosbief met rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 500 gram rosbief
  • 100 gr. roomboter
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas bouillon
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels slagroom/ of crème fraîche
  • snufje peper & zout
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel suiker


Bereiding

Haal de rosbief 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Strooi peper en zout naar smaak over het vlees. Smelt 50 gram roomboter in een braadpan tot deze mooi bruin is en braadt het vlees om en om aan (ongeveer 2 minuten). Temper nu de warmtebron en laat het vlees 15 minuten braden, om de 3 minuten even draaien voor een mooie egale kleur.
Haal daarna het vlees uit de pan en laat alvorens u het aansnijdt dit 5 minuten rusten. U kunt het vlees ook in de oven klaarmaken, de oven op 200° C voorverwarmen en het vlees na het aanbraden in een braadslede zetten. Ook hier na 15 minuten. het vlees uit de oven en 5 minuten laten rusten.

Bereiding rode wijnsaus
Smelt 50 gr roomboter in een steelpannetje op een laag vuur, strooi 2 eetlepels bloem door een zeefje op de boter en roer dit goed door. Giet langzaam 1 glas rode wijn en 1 glas bouillon in de pan. Voeg hieraan de suiker, sinaasappelsap en de room toe. Blijf continu goed roeren. laat de saus even koken en giet hem over het gesneden vlees.


Serveertip

Bij de rosbief kunt u groene groenten serveren (niet te lang gekookt) en gebakken krielaardappeltjes.