Runderlapjes

Ingrediënten

  • 1 kg runderlapjes
  • 2 laurierblaadjes / azijn
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • zout en peper
  • 1 eetlepel sambal
  • blikje gepelde tomaten
  • 125 gr roomboter


Bereiding

De runderlapjes met keukenpapier droogmaken en inwrijven met peper en zout naar smaak. Smelt 125 gram boter in een braadpan, wanneer het schuim is weg getrokken braadt u de runderlapjes aan totdat ze een licht bruin kleurtje hebben (ongeveeer 3 minuten).
Neem de runderlappen uit de pan en maak de boter weer heet, voeg 2 kopjes niet al te koud water toe (afblussen).
U kunt de jus een beetje op smaak brengen met een bouillon tablet en een klein blikje tomatenpuree of de gepelde tomaten, twee laurierblaadjes en een klein scheutje azijn en een lepel sambal.

De runderlappen gaan terug in de pan en het geheel nog even aan de kook brengen, deskel op de pan en op een laag afgesteld vuurtje of in een oven van 150°C ongeveer 3 uurtjes laten sudderen. Na een uur nog even een half kopje water toevoegen.



Serveertip

in plaats van een bouillon tablet, tomatenpuree en laurierblaadjes kunt u een zakje jus-saus gebruiken.