Varkensoester in pikante champignonsaus

Ingrediënten

  • 80 gr. roomboter
  • 40 gr. bloem
  • 125 gr. Champignons
  • 1 dopje madeira
  • 1 bouillon blokje
  • 1 gesnipperde ui
  • cayenne peper
  • 1 theelepel suiker


Bereiding

aLaat 1/2 liter water met een bouillonblokje aan de kook komen. Smelt 40 gram roomboter en fruit het gesnipperde uitje tot het mooi glazig ziet. Strooi daarna de bloem door een zeef direct in de pan en roer het goed door totdat een mooi papje ontstaat. Laat dit heel even doorpruttelen. Voeg daarna (beetje voor beetje) de bouillon toe terwijl u blijft roeren.

Voeg nu de champignons (gesneden), 1 mespuntje cayennepeper, de suiker en de madeira bij de saus en laat dit 5 minuten doorkoken (wel blijven roeren).

Bestrooi de varkensoesters met peper en zout. Verhit de overige roomboter totdat het schuim is weggetrokken en bak het vlees nu 1 minuut (om en om) aan. Temper de warmtebron en laat ze nog 3 minuten bakken (vlees halverwege draaien). Draai nu het gas uit en laat de varkenoesters nog 4 minuten in de warme pan rusten.



Serveertip

De biefstukjes kunt u eigenlijk met alles combineren, maar groene groenten en gebakken aardappeltjes heeft onze voorkeur!