Eendenborstfilet met paprikasaus

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 sjalotje
  • 2 gele paprika's
  • 1 eetlepel olijolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 25 gr roomboter
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1/5 dl droge witte martini
  • snufje peper & zout


Bereiding

Fruit het sjalotje en de gele paprika's (gesnipperd) in de olijfolie. Voeg hierbij de uitgeperste knoflook en roer vervolgens tijm, peper en zout erdoor. Doe nu een deksel op de pan en smoor de paprika in ongeveer 10 minuten gaar.

Wrijf de filets in met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets aan de vetzijde tot het vet krokant is, draai hierna de filets om en laat het op een iets zachtere vuurbron 10-12 minuten afgedekt met een stukje aluminiumfolie gaar worden. Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer. Haal de eendenborstfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Roer de martini en het paprikamengsel door het bakvet laat het 3 minuten inkoken. Voeg hierna de crème fraîche toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes, schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de plakjes als een waaier in de saus.

Serveertip

Dit gerecht is heerlijk te combineren met tagliatelle en broccoli.