Hazenrug met stampotje en mosterdsaus

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilet kg aardappelen
  • 750 gram aardappels
  • 1 dl room
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram katenspek
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 1/2 krop andijvie
  • 5 dl wildfond
  • 2 eetlepels zachte mosterd


Bereiding

Verwarm de room en laat de boter erin smelten. Stoom de aardappelen droog en maak er een smeuiige puree van samen met het roommengsel. Snij het katenspek in blokjes en bak ze licht aan. Voeg de paddestoelen toe en laat ze even meebakken. Spatel het paddestoelen-spek mengsel met de grof gesneden andijvie door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de hazenruggen met peper en zout en in 5 minuten rondom bruin in boter of olie. Laat ze daarna nog 5 minute rusten in de aluminiumfolie. ook de fond in tot een kwart. Klop de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout en neem de saus van het vuur. Klop er vlokjes ijskoude boter doorheen. De saus mag nu niet meer koken.




Serveertip

Schep een bergje stampot op de voorverwarmde borden en drapeer daar de in plakken gesneden hazenrug overheen. Schep de saus erover en omheen