Hazenrugfilet met pijnboompitten

Ingrediënten

  • 2 hazenrugfilets
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • 20 gr pijnboompitten
  • 250 gr groentenbouquet
  • laurierblaadje en tijm
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 5 dl rode wijn
  • 5 dl wildbouillon (in het vriesvak, huisgemaakt!)
  • 40 gr roomboter
  • snufje peper & zout
  • verse waterkers


Bereiding

Bekleed de hazenrugfilets met de ontbijtspek of bacon en rol ze strak op (van breed naar smal). Wikkel het wild daarna nog een keer om met een plakje spek en steek er een cocktailprikker doorheen. Braad de filets rustig om en om 6 minuten aan en laat het vlees daarna 2 minuten rusten (de hitte bron is uit).
Maak de wildbouillon aan met het groentenbouquet, de laurierblaadjes en de takjes tijm. Voeg de tomatenpuree toe en de rode wijn. Breng de bouillon nu aan de kook en laat het inkoken totdat u de helft van het vocht overhoudt. Zeef de bouillon daarna en verhit het vocht nogmaals. Roer met de garde de roomboter (in kleine hoeveelheden) door de saus. Breng e.e.a. op smaak met peper en zout. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin en voeg deze vlak voor het serveren aan de saus toe.


Serveertip

Spruitjes met croûtons en/of cashewnoten en gekookte krielaardappeltjes met tuinkruiden.