Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon

Ingrediënten

  • 500 gr. kalkoenschnitzel
  • 1/4 liter slagroom
  • 100 gr. bacon
  • 1 teentje knoflook
  • 3 grote trostomaten
  • 100 gr. geraspte kaas


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.
Bestrooi de kalkoenschnitzel met peper en zout naar smaak. Snij de schnitzels doormidden en rol deze op. Omwikkel ze daarna met bacon en leg ze in een ovenschaal.
Snij de tomaten in plakjes en verdeel ze over de ingerolde kalkoen. Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en giet de slagroom erbij, roer alles even door zodat de knoflook met de slagroom is vermengd (slagroom niet stijf slaan).
Giet de slagroom over de kalkoenrolletjes en strooi daarna de geraspte kaas er overheen. Draai de oven nu terug naar 160° C, zet de schaal in de oven en laat de kalkoen 30 minuten braden. Haal nu de schaal uit de oven en laat het nog 10 minuten afgedekt (met aluminiumfolie) rusten.

Serveertip

Dit gerecht is lekker met sla en gebakken aardappeltjes of in combinatie met rijst.