Konijn op traditionele wijze

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 50 gr blokjes vetspek
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 0,5 dl cognac
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 50 gr roomboter
  • 150 gr blokjes rauwe ham
  • 250 gr champignons
  • peterselie (1 eetlepel)
  • tijm
  • 3 dl witte wijn
  • snufje peper & zout


Bereiding

Snipper de ui, was en hak de peterselie. Verhit de blokjes spek in een pan, doe er de konijnenbouten in en braad het vlees mooi bruin. Strooi er de ui over en laat het nog even braden. Voeg er dan de cognac en de wijn bij. Maak de champignons schoon, hak ze fijn en voeg ze bij het konijn. Voeg voor de smaak nog wat tijm, zout en peper toe en laat, met het deksel op de pan, het wild 60 minuten zachtjes stoven. Haal nu de konijnen delen uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en dek dit af met aluminiumfolie. Roer nu met een garde koude klontjes boter door de saus.
Bak in een aparte pan de ontbijtspek uit. Omring de stukken konijn met de uitgebakken lapjes ontbijtspek en de croûtons. Schenk nu de saus over de konijnenbouten.

Serveertip

Konijn smaak heerlijk met rode kool en appeltjes en aardappelpuree (eventueel als toefjes opgespoten).