Parelhoenbouten uit de oven met italiaans accent

Ingrediënten

  • 4 Parelhoenbouten
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 stengel bleekselderij
  • rode paprika
  • 2 dl rode Italiaanse wijn
  • 1 el Italiaanse keukenkruiden
  • 1 dl slagroom of Room Culinair


Bereiding

Bestrooi de bouten met zout en peper.
Bestrijk een ovenschaal met 1 el olie en leg hierin de bouten met de velzijde naar beneden.
Plaats de schaal middenin de oven op160°C . Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de gehakte uien met de kleingesneden knoflook.
Voeg de courgette, de selderij in blokjes, de paprika in reepjes toe en sluit de pan. Stoof dit 10 minuten.
Neem de hete schaal voorzichtig uit de oven.
Keer de bouten en voeg de groenten toe.
Schenk de voorverwarmde wijn erbij en bestrooi met de kruiden.
Plaats de schaal ca.1 uur in de hete oven.
Haal daarna de hete schaal uit de oven en neem de bouten eruit.
Houd deze warm in de oven.
Voeg de room toe aan de schaal en laat dit op een lage stand van de warmtebron of in de oven even binden.



Serveertip

Serveer hierbij gekookte pasta.
En een lekkere Italiaanse wijn.