Ree-Hertenbiefstuk met een cranberrysaus

Ingrediënten

  • 4 stukjes reebiefstuk
  • 2 kleine sjalotjes
  • 30 gram roomboter
  • snufje peper en zout
  • 4 theelepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels cranberrycompote
  • 2 dl wildfond


Bereiding

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze fijn. Dep de biefstukje droog en bestrooi deze met wat peper en zout. Verwarm de roomboter tot deze mooi bruin kleurt en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin. Garneer de reebiefstukjes op vier voorverwarmde (hete) borden en dek deze af met aluminiumfolie. 

Saus
Fruit de sjalotjes snel in dezelfde pan, voeg de fond, azijn en cranberrycompôte toe en kook dit 1 minuut op een hoog vuur goed door. Uiteraard serveren in aparte sauskom.



Serveertip

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met rode kool en gebakken knoflookaardappeltjes (van onze groente-afdeling).