Tamme eend met champignonkerriesaus

Ingrediënten

  • 1 tamme eend in de stukken gesneden
  • 750 g paddestoelen
  • 2 zure appels
  • boter
  • bloem
  • nootmuskaat
  • kerrie
  • tijm
  • gevogeltebouillon
  • melk
  • peper
  • zout


Bereiding

Bak de stukken eend goudbruin. Kruid met peper, zout en wat kerrie. Verwijder de vetstof. Voeg er wat gevogeltebouillon bij en laat de eend garen gedurende ± 50 minuten. Was de champignons en snij de grootste ervan in stukken. Smelt een klontje boter en stoof de paddestoelen erin. Kruid ze met peper, zout en tijm. Houd ze apart.

Maak een béchamelsaus: Smelt een klont boter (zonder deze bruin te laten worden) en roer de bloem erdoor tot een mooie roux. Voeg er beetje bij beetje de eendenjus bij, evenals het champignonvocht en wat melk. Doe dit tot u een mooie, egale saus krijgt. Kruid de saus met wat peper, zout, nootmuskaat en kerrie. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij kleine blokjes in de saus. Voeg de paddestoelen en de eend terug bij de saus en serveer.