Wildzwijn koteletten met stroopsaus

Ingrediënten

  • 4 wildzwijn koteletten
  • 2 mango's
  • 1 tl griessuiker
  • 1½ dl wildfond
  • 1 scheut witte port
  • 2 el stroop
  • boter
  • peper
  • zout.


Bereiding

Schil en snij de mango's in schijfjes. Leg ze in een beboterd, vuurvaste schaalt, bestrooi ze met suiker en besprenkel ze met wat gesmolten boter. Zet dit enkele minuten in een voorverwarmde oven van 225°C . Ondertussen bakt u het vlees gekruid met wat peper en zout in een braadpan 2 minuten aan iedere zijde. Pak ze daarna in in de aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de wildfond en de witte port. Als het vocht goed warm is, roert u de stroop erdoor. Zodra de stroop is opgelost, neemt u de pan van het vuur en klopt u er een klontje boter door. Proef nog eens na en breng eventueel nog wat op smaak volgens uw eigen voorkeur.  



Serveertip

Serveer de koteletten met spitskool en knolselderijpuree