Hazenbout in rode wijnsaus
Ingrediënten
Marinade:
- 2 gesnipperde uien
- 1 kruidnagel
- 1 blaadje laurier
- 0,5 eetlepel tijm
- 0,5 dl. wijnazijn
- grof gemalen peper
- 1 kaneelstokje
- 0,5 ltr. rode wijn.
- 4 grote hazenbouten
- 100 gr. boter
- 50 gr. spek in blokjes
- 3 eetlepel bosbessenjam
- 2 eetlepel bloem
- 60 gram tomatenpuree
- zout, peper.
Bereiding
Voorbereiding
24 uur van tevoren:
Maak de marinade en leg de hazenbouten erin.
Plaats in de koelkast gedurende 24 uur in een afgesloten schaal.
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade, vang het vocht op.
Verwarm de boter met het spek in de pan, bak hierin de haasbout rondom
bruin. Haal de haas uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Roer de jam, bloem en puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en
roer tot het glad is. Leg de hazenbouten terug in de pan en breng het
mengsel aan de kook. Sluit de pan en laat de haas zeker 2 uur op een
lage stand pruttelen. Klop op het laatst evtueel nog wat boter door de
saus en maak af met peper en zout.
Serveertip
Heerlijk met aardappelpuree en rode kool