Hazenbout in rode wijnsaus

Ingrediënten

Marinade:

  • 2 gesnipperde uien
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • 0,5 eetlepel tijm
  • 0,5 dl. wijnazijn
  • grof gemalen peper
  • 1 kaneelstokje
  • 0,5 ltr. rode wijn.
  •  4 grote hazenbouten
  • 100 gr. boter
  • 50 gr. spek in blokjes
  • 3 eetlepel bosbessenjam
  • 2 eetlepel bloem
  • 60 gram tomatenpuree
  •  zout, peper.


Bereiding

Voorbereiding

24 uur van tevoren:
Maak de marinade en leg de hazenbouten erin. Plaats in de koelkast gedurende 24 uur in een afgesloten schaal.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade, vang het vocht op.
Verwarm de boter met het spek in de pan, bak hierin de haasbout rondom bruin. Haal de haas uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de jam, bloem en puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en roer tot het glad is. Leg de hazenbouten terug in de pan en breng het mengsel aan de kook. Sluit de pan en laat de haas zeker 2 uur op een lage stand pruttelen. Klop op het laatst evtueel nog wat boter door de saus en maak af met peper en zout.




Serveertip

 Heerlijk met aardappelpuree en rode kool