Hazenpeper

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen

  • 750 gr Hazenpeper zonder been
  • 150 gr dobbelsteentjes rookspek
  • 100 gr roomboter
  • glas cognac
  • 2 gesneden uien
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • 4 eetlepels zilveruitjes

Ingrediënten voor de marinade

  • 2 flessen Rode wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gr gesneden ui
  • 2 laurierblaadjes, 10 jeneverbessen, 10 gekneusde peperkorrels en 4 stukjes bladfoelie
  • peper en zout
  • 150 gr gesneden wortel
  • 150gr gesneden knolselderij
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 takjes gehakte peterselie en 2 teentjes gehakte knoflook
  • snufje tijm en rozemarijn
  • scheutje wijn azijn


Bereiding

Bereiding van de marinade

Voeg alle ingrediënten van de marinade in een royale kom en meng dit door elkaar. Voeg hierna het gesneden hazenpepervlees toe en laat dit 24 uur in de koelkast afgedekt marineren.


Bereiding van de hazenpeper

Haal de stukjes vlees uit de marinade en droog dit met keukenpapier af, bestrooi ze met peper, zout, bloem en de knoflook en meng dit tot er een droge massa ontstaat. Smelt nu de boter in de pan tot deze mooi bruin is en braadt het vlees gedurende 3 minuten al roerende aan. Voeg nu de gesneden ui en de spekjes toe en laat dit nog even 3 minuten doorbakken. Blus nu het geheel af met de marinade, en laat dit even aan de kook komen. Draai de warmtebron laag en laat dit geheel 1 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.(Controleer of het niet te hard gaat en voeg evt. een scheut wijn bij de hazenpeper.) Voeg op het laatste moment de cognac en de zilveruitjes toe.Wanneer u het hazepepervlees vervang voor een hazenbout wordt de braadtijd van het vlees 3 uur.



Serveertip

Hazenvlees laat zich prima combineren met een aardappel gratin, appel of abrikozen compote, stoofpeertjes, haricots verts in bacon, rode kool, spruitjes en witlof rolletjes met ham.