Hazenrug met Kersen-Wildsaus

Ingrediënten

  • 2 hazenruggen
  • zout
  • peper
  • 40 gram boter
  • 2 el kersenlikeur
  • 4 dl wildfond
  • 1 potje kersen op lichte siroop
  • 2 el olijfolie

  Voor de wildsaus

  • 3 dl wildfond
  • 3 dl rode wijn,
  • zout
  • peper
  • paar druppels Worcestersaus
  • 40 gram ijskoude boter


Bereiding

Maak eerst de wildsaus. Breng wildfond en wijn aan de kook. Laat inkoken tot ca. 4 dl. Voeg na smaak zout, peper en Worcestersaus aan toe. Roer er wat allesbinder of Maizena door. Leg het stukje ijskoude boter op de saus en klop even flink.

Wrijf de hazenruggen in met zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak de ruggen rond om bruin, in totaal 5 minuten. haal de hazenruggen uit de pan en laat ze nog 5 minuten rusten in de aluminium folie.

Laat de kersen uitlekken. Voeg aan de wildsaus 4 el van de opgevangen lichte siroop en de likeur toe. Voeg daarna de kersen toe. Breng dit aan de kook en houd het daarna tegen de kook aan.  Leg de hazenruggen op voorverwarmde borden en schep de warme kersen met een schuimspaan uit de saus en verdeel ze over de gerechten. Schep er daarna een beetje saus over.