Kalkoenfilet met asperges en champignons
Ingrediënten
- 500 gr. kalkoenfilet
- 1 kg. asperges
- 4 worteltjes
- 3 lente-uitjes
- 200 gr. kastanje champignons
- 2 trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- ca. 3 cm. verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
- 1 dl. Vin d?Alsace Pinot Blanc
- 2 eetlepels lichte sojasaus of oestersaus
- 1 flinke eetlepel maïzena
- snufje peper & zout
Bereiding
Maak de asperges schoon, kook ze volgens het basisrecept
bijna gaar en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Houd de punten apart.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Maak de worteltjes schoon, snijd ze
vervolgens in de lengte in vieren en in de breedte in stukjes van ca. 3
cm. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in diagonale stukjes van
circa 3 cm. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd nu
de verse gemberwortel heel fijn.Verhit een wok of ruime hapjespan, voeg
de beide oliesoorten toe en roerbak de kalkoenreepjes circa 5 minuten
tot ze niet meer roze zijn. Neem de kalkoenfilet uit de pan en houd de
reepjes warm (afdekken met folie). Roerbak de asperges (behalve de
punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en gember 2-3 minuten.
Meng de wijn met de soja- of oestersaus en maïzena en voeg dit al
roerende toe aan de pan. Breng dit aan de kook tot het vocht gebonden
is. Voeg de kalkoenreepjes en aspergepunten toe. Breng het geheel nu
naar eigen inzicht smaak met peper en zout.
Serveertip
Serveren met (witte-, zilvervlies-, of meergranen-) rijst, gegarneerd
met in parten gesneden tomaten. Als wijntip raden wij u de Vin d'Alsace
Pinot Blanc aan.