kalkoenragout met salie

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilets
  • 10 sjalotten
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 500 cc gevogeltebouillon
  • 1/2 bosje salie
  • 4 gepelde tomaten
  • zout, peper


Bereiding

Snij de kalkoenfilets in blokjes van ongeveer 5 cm lengte. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Bedek de bodem van een ovenvaste schotel met salieblaadjes. Leg er de kalkoenblokjes op.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de sjalotten  en hak ze fijn. Verhit de olie in een braadpot en stoof ze goudbruin. Giet de wijn erbij. Laat volledig inkoken. verhit de gevogelte bouillon. Giet dit in de pot bij de sjalotten en  de gepelde tomaten voeg 2 of 3 salieblaadjes toe. Laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje tot de sjalotten zacht zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Zet de schotel met de kalkoen in de oven. Draai het vlees na 10 minuten om, leg er een
blad aluminiumfolie op om uitdrogen te voorkomen. Laat nog eens goed 5 minuten bakken. Bestrooi met zout.
Schik de kalkoenblokjes op een schotel. Verwijder de salieblaadjes uit de sjalottensaus.
Giet deze over de kalkoen. Werk af met een stevige draai van de pepermolen.



Serveertip

Dit licht verteerbare gerecht is prachtig te combineren met gekookte witte rijst, doperwten en worteltjes.