Konijnenbout met mosterd, tagiatella en pastis

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 30 g. dijonmosterd
  • 200 g tagliatelle
  • 1,5 dl pastis
  •  el olie
  • 10 g boter
  • 2,5 dl wildfond
  • dille
  • tomaatblokje
  • steranijs,
  • water
  • zout


Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200ºC. Smeer intussen de konijnenbouten in met de mosterd. Houdt echter nog een beetje mosterd achter de hand. Laat de konijnenbouten in de oven in circa 30 minuten gaar worden op 160°C. Kook de tagliatelle in kokend water met zout en olie beetgaar.

Laat de tagliatelle uitlekken en roer er de boter door. Verwarm de pastis in een soeplepel, schenk het vocht over de konijnenbouten en flambeer de bouten. Verdeel de tagliatelle over warme borden en leg de konijnenbouten hierop. Breng de fond aan de kook en breng op smaak met de rest van de mosterd.

Schep de saus rond de tagliatelle en garneer het gerecht met dille, tomaatblokjes en steranijs.