konijnenrugfilet met bruin bier en mosterd

Ingrediënten

  • 2 konijnenruggen
  • mosterd
  • gehakte peterselie
  • broodkruim of paneermeel
  • 1 flesje bruin bier
  • gevogeltebouillon
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 100 g boter
  • margarine
  • peper, zout.


Bereiding

Kruid de ruggen met peper en zout. Verhit margarine in de ovenschotel in een matig warme oven. Bak er de ruggen mooi bruin in. Giet er daarna een scheutje bier en bouillon bij en laat de ruggen garen in 15 à 20 minuten. Overgiet geregeld de ruggen met de jus. Haal de ruggen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Bestrijk ze met mosterd, strooi er peterselie over en daarna nog wat broodkruim (of paneermeel). Smelt 100 gram boter en bedruip hiermee de ruggen. Plaats de ruggen dan onder de gril tot ze een mooi goudgeel kleurtje hebben. Maak ondertussen de saus klaar. Verwijder indien nodig het vet van de jus. Voeg de rest van het bier en eenzelfde hoeveelheid bouillon toe. Laat de saus tot 1/3 inkoken. Roer nog 1 eetlepel mosterd alsook de bieslooksnippers door de saus. Proef goed na en klop tot slot nog 1 eetlepel boter door.