Parelhoenbout met ciroen en olijven
Ingrediënten
- 300 gr. sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 2 citroenen
- 5 takjes koriander
- 4 parelhoenbouten
- 1-2 tl kaneelpoeder
- 20 gr. boter of margarine
- 2 el olijfolie
- 1,5 dl gevogeltefond
- 75 gr. ontpitte zwarte knoflookolijven
Bereiding
Voorbereiding
Snij de sjalotten in vieren, snij de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en snij ze in partjes. Knip het korianderblad fijn. Wrijf de bouten in met kaneelpoeder en zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze
Verhit boter en olijfolie in een ruime braadpan, bak hierin de
parelhoenbouten in 5-8 minuten op hoog vuur rondom bruin. Neem ze uit
de pan.
Bak in het braadvet de sjalotjes met de knoflook in 3 minuten glazig.
Voeg de fond en de citroenpartjes toe. Breng alles aan de kook en leg
de bouten terug in de pan. Stoof de bouten in 60 minuten gaar. Keer ze
halverwege en voeg dan de olijven toe.
Serveertip
Leg de parelhoenbouten op een schaal en schep de saus met de uien,
citroen en olijven er omheen en bestrooi het met korianderblad.
Lekker met couscous met groenten.