Parelhoenbout met ciroen en olijven

Ingrediënten

  • 300 gr. sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 citroenen
  • 5 takjes koriander
  • 4 parelhoenbouten
  • 1-2 tl kaneelpoeder
  • 20 gr. boter of margarine
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 dl gevogeltefond
  • 75 gr. ontpitte zwarte knoflookolijven


Bereiding

Voorbereiding

Snij de sjalotten in vieren, snij de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en snij ze in partjes. Knip het korianderblad fijn. Wrijf de bouten in met kaneelpoeder en zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Verhit boter en olijfolie in een ruime braadpan, bak hierin de parelhoenbouten in 5-8 minuten op hoog vuur rondom bruin. Neem ze uit de pan.
Bak in het braadvet de sjalotjes met de knoflook in 3 minuten glazig. Voeg de fond en de citroenpartjes toe. Breng alles aan de kook en leg de bouten terug in de pan. Stoof de bouten in 60 minuten gaar. Keer ze halverwege en voeg dan de olijven toe.



Serveertip

 Leg de parelhoenbouten op een schaal en schep de saus met de uien, citroen en olijven er omheen en bestrooi het met korianderblad.
Lekker met couscous met groenten.