Parelhoenfilet in Filodeeg

Ingrediënten


  • 2 x 2 parelhoenfilets
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml gevogeltefond 
  • 1/2 pak fillobladerdeeg 
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 4 plakjes Gandaham


Bereiding

Kwart van citroen afsnijden en in kleine stukjes snijden. Rest van vrucht uitpersen. Parelhoenfilets (met vleeshamer) iets pletten en 10 min. in citroensap marineren. Parelhoen uit marinade nemen en inwrijven met zout en peper. In braadpan 2 el olie verhitten en filets rondom lichtbruin bakken. Citroenstukjes, fond en zout en peper naar smaak toevoegen. Parelhoen met deksel schuin op pan in 5 min. op zeer laag vuur gaarstoven. In stoofvocht laten afkoelen. 4 vellen fillodeeg uitspreiden. In midden van elk vel blaadje basilicum leggen. Hierop plakje ham uitspreiden. Parelhoenfilets droogdeppen met keukenpapier en op ham leggen. Fillodeeg als pakketje dichtvouwen en op vouwnaad op bakplaat leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 200 °C. Fillopakketjes bestrijken met rest van olie. Bakplaat in midden van oven schuiven en pakketjes in 20-25 min. knapperig bakken.

Parelhoen is ook te vervangen door kip of kalkoen.



Serveertip

Lekker met geroosterde spitskool.