Parelhoenfilet met cranbarries

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 6 el cranberriecompôte
  • 2 el bosbessenjam
  • 1¼ dl slagroom of garderoom
  • 40 g boter of margarine
  • 1 tl kaneel
  • zout en peper


Bereiding

Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een koekenpan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm (b.v. bord op pan, waarin groente gekookt wordt). Verwarm de compôte, de jam en de kaneel in een andere pan. Voeg de room (van het vuur af) al roerende toe. Verwarm de bakboter opnieuw en voeg de overige boter toe. Bak de parelhoenfilets aan beide zijden bruin, gedurende ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met het cranberriemengsel en serveer dit als saus.

Tip
Vervang cranberries door veenbessen en gebruik grote blauwe bosbessen voor de garnering.



Serveertip

Serveertip
Serveer de parelhoenfilets met cranberries, haricots verts of sperzieboontjes en Pommes Duchesse.