Reerugfilet met kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 4 reebiefstukjes van ± 120 g
  • zout, peper
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 150 g kastanjechampignons
  • 1 dl Madeira
  • 2 dl wildbouillon
  • 2 el allesbinder
  • peterselie.


Bereiding

Zet de oven aan op 100ºC. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een koekepan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 min. aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm op een schaal met aluminiumfolie in de oven. Voeg de champignons in plakjes toe aan de bakboter en fruit deze.

Blus met de Madeira en de bouillon en breng dit aan de kook. Bind de vloeistof met de allesbinder en voeg de gehakte peterselie toe.



Serveertip

Serveer de reebiefstuk met de kastanjechampignons, gekookte sperzieboontjes en gegratineerde aardappelen uit de oven. Als nagerecht: roomijs met warme chocoladesaus.